Historisk arkiv

Statssekretær Haaland Matlary åpner OSSE-konferanse i Wien

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Utenriksdepartementet

Pressemelding

Nr. 160/99
Dato: 17.09.1999

Statssekretær Haaland Matlary åpner OSSE-konferanse i Wien

Statssekretær Janne Haaland Matlary vil mandag holde åpningsinnlegget på OSSEs tilsynskonferanse i Wien .Dette er den andre tilsynskonferansen i OSSEs historie. Delegater fra OSSEs 54 medlemsland, OSSEs samarbeidsland rundt Middelhavet, Japan og Korea, samt representanter for andre internasjonale organisasjoner og en rekke frivillige organisasjoner vil i perioden 20.september - 1.oktober gjennomgå sentrale sider ved OSSEs virksomhet. Også erfaringene fra Kosovo vil bli drøftet. I tillegg vil det bli lagt særlig vekt på medlemslandenes gjennomføring av sine OSSE-forpliktelser.

Den siste og avsluttende delen av tilsynskonferansen er lagt til Istanbul 8.-10. november, og man vil her finalisere rapporten til OSSE-toppmøtet 18.-19. november i Istanbul.

Under tilsynskonferansen vil det norske formannskapet legge hovedvekt på spørsmål i tilknytning til demokratisering, menneskerettigheter og rettsstatsprinsippene. I margen av konferansen blir det avholdt særskilte tema-møter om bl.a. mediafrihet, bekjempelse av tortur, samt kampen mot seksuell utnyttelse og misbruk av kvinner og barn i tidligere konfliktområder.

Det legges også opp til uformelle drøftelser om bruk av kulturelle virkemidler i det konfliktforebyggende arbeidet. Den kjente finske artisten Arja Saijonmaa vil være tilstede og gi en innledning på dette punkt.

Lagt inn 17. september 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen