Historisk arkiv

Statssekretær Leiv Lunde til Kambodsja

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Utenriksdepartementet

Pressemelding

Nr.: 66/99
Dato:19. april 1999

Statssekretær Leiv Lunde til Kambodsja

Leiv Lunde, statssekretær for utvikling og menneskerettigheter, besøker i perioden 22. - 25. april Kambodsja for å ha samtaler med kambodsjanske ledere om bl.a. norsk bistand til landet.

Lunde skal møte kong Sihanouk og flere medlemmer av den kambodsjanske regjering, bl.a. statsminister Hun Sen og utenriksministeren. Han skal også møte representanter for FN-organisasjoner og kambodsjanske og norske frivillige organisasjoner, som gjennomfører bistandsprosjekter med norsk finansiering.

”Kambodsja står overfor store utfordringer. Parlamentsvalget og dannelsen av en ny koalisjonsregjering i fjor gjør at giverne nå har tatt opp igjen dialogen med kambodsjanske myndigheter”, sier statssekretær Lunde. ”Fra norsk side vil vi legge stor vekt på tiltak som kan fremme demokrati og menneskerettigheter i Kambodsja. Vi vil også opprettholde et høyt nivå på den humanitære bistanden, og minerydding vil fortsatt være et prioritert innsatsområde.”

Statssekretær Lunde besøker også Filippinene for samtaler med filippinske myndigheter og med Asiabanken 20. - 21. april og deltar på en internasjonal konferanse om migrasjon i Bangkok 22. april.

Lagt inn 19. april 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen