Historisk arkiv

Utenriksminister Vollebæk hilser velkommen Indonesias godkjenning av valgresutltatet på Øst-Timor

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Utenriksdepartementet

Pressemelding

Nr. 187/99
Dato: 20. oktober 1999

Utenriksminister Vollebæk hilser velkommen Indonesias godkjenning av valgresutltatet på Øst-Timor

Utenriksminister Vollebæk hilser velkommen vedtaket i den indonesiske nasjonalforsamlingen om å godkjenne resultatet av folkeavstemningen i Øst-Timor 30. august. Et klart flertall av befolkningen på Øst-Timor stemte i dette valget for uavhengighet fra Indonesia.

  • Nasjonalforsamlingen i Jakarta fortjener honnør for dette historiske vedtaket, som innebærer at tidligere vedtak som gjorde Øst-Timor til en del av Indonesia nå er opphevet, sier Vollebæk. Han viser til at veien nå ligger åpen fram mot full uavhengighet for Øst-Timor, og at det øst-timoresiske folket kan ta fatt på den krevende oppgaven med å bygge opp en selvstendig nasjon.
  • Norge støtter det øst-timoresiske folkets arbeid for selvstendighet, både politisk og økonomisk. Hittil i år har vi gitt mer enn 40 mill. kroner i humanitær bistand til Øst-Timor, sier Vollebæk. Han viser videre til at statssekretær Leiv Lunde vil besøke Øst-Timor 24.- 26. oktober for å følge opp den norske støtten.

Utenriksministeren gir også uttrykk for full støtte til FNs arbeid med å organisere en overgangsadministrasjon (UNTAET) for Øst-Timor og sier at Norge er beredt til å bidra til finansieringen av denne overgangsadministrasjonen.

Lagt inn 21. oktober 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen