Historisk arkiv

Utenriksminister Vollebæk til EU-konferanse om den nordlige dimensjon i Helsingfors

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Utenriksdepartementet

Pressemelding

Nr. 200/1999
Dato: 11. november 1999

Utenriksminister Vollebæk til EU-konferanse om den nordlige dimensjon i Helsingfors

Utenriksminister Knut Vollebæk vil delta på EUs utenriksministerkonferanse om den nordlige dimensjon som finner sted i Helsingfors fredag. Utgangspunktet for drøftelsene i Helsingfors er det arbeid som pågår i EU for å utvikle en strategi for den nordlige dimensjon, som omfatter området fra Island til og med Nordvest-Russland. Det finske formannskapet har også invitert Russland, Estland, Latvia, Litauen, Polen og Island til å delta i konferansen, foruten EU-landene og Norge.

Norge er invitert til å komme med konkrete forslag til samarbeidsområder mellom de involverte partnerlandene i regionen. Utenriksminister Vollebæk vil presentere følgende områder som særlig viktig, sett fra norsk ståsted: Samarbeid om radioaktiv forurensing, atomsikkerhet, miljø, energi og helse. Utenriksministeren vil dessuten understreke betydningen av støtte til det omfattende lokale og regionale arbeidet mellom de nordlige fylkene og Nordvest-Russland.

Utenriksministeren vil også ha samtaler med den russiske utenriksminister Ivanov i tilknytning til konferansen. Samtalen vil i hovedsak dreie seg om det forestående OSSE-toppmøtet i Istanbul og situasjonen i Tsjetsjenia. Samtalen er en oppfølging av de to utenriksministrenes møte i Oslo 1. november i år.

Utenriksdepartementet, 11. november 99.

Lagt inn 11. november 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen