Historisk arkiv

Utenriksminister Vollebæk til Berlin, Wien og Athen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Utenriksdepartementet

Pressemelding

Nr. 185/1999
Dato: 19. oktober 1999

Utenriksminister Vollebæk til Berlin, Wien og Athen

Utenriksminister Knut Vollebæk vil møte den tyske og de nordiske utenriksministrene i forbindelse med åpningen av det felles nordiske ambassadekomplekset i Berlin 20. oktober.

På dagsorden for møtet står det regionale samarbeidet i de nordiske nærområdene, herunder Østersjø- og Barentsområdet, samt samarbeidet med Russland. Videre vil utenriksministrene drøfte utvidelsesprosessene i EU og i NATO, med særlig henblikk på de baltiske land. For øvrig står situasjonen på Balkan, i Tsjetsjenia og Øst -Timor på dagsorden.

Den 21. oktober vil utenriksministeren lede OSSEs troika-møte i Wien. Foruten Vollebæk består OSSEs ledertroika av den østerrikske og polske utenriksminister. På møtet vil man drøfte både OSSEs kommende toppmøte i Istanbul og aktuelle regionale spørsmål. I tilknytning til troikamøtet vil Vollebæk også tale til OSSEs faste råd.

Utenriksminister Vollebæk reiser videre på offisielt besøk til Hellas 21.-22. oktober.

Her vil han bl.a. ha politiske samtaler med utenriksminister George Papandreou. Sentrale tema under samtalen vil være den politiske situasjonen på Balkan og i det østre Middelhav, forberedelsene til OSSEs toppmøte i Istanbul og utviklingen av en felles europeisk sikkerhets- og forsvarspolitikk.

I tillegg vil utenriksministeren holde den årlige Nansen-forelesningen over temaet ”OSSEs prioriteter for det sørøstlige Europa.”

Utenriksdepartementet, 19. oktober 1999

Lagt inn 19. oktober 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen