Historisk arkiv

Utenriksminister Vollebæk til Bosnia-Hercegovina og Kroatia 2.-4. juni 1999

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Utenriksdepartementet

Pressemelding

Nr. 95/99
Dato 28. mai 1999

Utenriksminister Vollebæk til Bosnia-Hercegovina og Kroatia 2.-4. juni 1999

Utenriksminister Knut Vollebæk reiser i egenskap av OSSE-formann til Sarajevo, Banja Luka og Zagreb onsdag 2. juni – fredag 4. juni.

OSSE har en sentral rolle i arbeidet med å bygge levedyktige demokratier i Bosnia og Kroatia. Besøket er et ledd i OSSE-formannens arbeid med å besøke de land der OSSE er engasjert. I Bosnia vil utenriksminister Vollebæk ha samtaler med det bosniske presidentskapet og medlemmer av regjeringen samt representanter for OSSE-sendelaget, Høyrepresentanten og SFOR-styrkene. Utenriksministeren vil også avlegge et besøk i Republika Srpska. I Kroatia vil utenriksministeren møte president Franjo Tudjman og medlemmer av regjeringen samt representanter for OSSE-sendelaget, opposisjonen og den serbiske minoritet.

Utenriksminister Vollebæk vil i Bosnia drøfte status for gjennomføringen av Dayton-avtalen samt den fortsatt uavklarte politiske situasjonen i Republika Srpska. I Kroatia vil han bl.a. drøfte den politiske utviklingen i landet, arbeidet med retur av flyktninger og minoriteters rettigheter.

Utenriksminister Vollebæk vil også benytte anledningen til å drøfte OSSEs rolle på Balkan og behovet for større grad av regional koordinering av den internasjonale innsatsen.

Lagt inn 28. mai 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen