Historisk arkiv

Utenriksminister Vollebæk til Beograd og Pristina

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Utenriksdepartementet

Pressemelding

Nr. 26/99
Dato 26. februar 1999

Utenriksminister Vollebæk til Beograd og Pristina

Utenriksminister Knut Vollebæk reiser i egenskap av OSSE-formann til Beograd og Pristina førstkommende mandag og tirsdag (1. og 2. mars).

Reisen er en oppfølging av Kosovo-forhandlingene i Rambouillet. I Beograd legges det opp til møter bl.a. med utenriksminister Jovanovic og den serbiske presiden Milutinovic. Han vil dessuten ha samtaler med representanter for opposisjonen. I Pristina vil han møte en rekke kosovo-albanske ledere, og lokale serbiske representanter.

Han vil overfor alle sine samtalepartnere understreke at resultatet fra Rambouillet utgjør en god politisk ramme for en avtale om Kosovo. Han vil oppfordre partene til snarest å undertegne avtalen. Slik kan de best mulig tjene befolkningen i Kosovo.

Utenriksminister Vollebæk vil også vise til at OSSE er rede til å spille en nøkkelrolle for gjennomføringen av avtalen. Dette krever imidlertid at partene bidrar til at avtalen kan bli gjennomført. Ivaretakelse av sikkerheten til OSSE-sendelaget vil være grunnleggende for å få dette til.

Lagt inn 26. februar 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen