Historisk arkiv

Utenriksminister Vollebæk til Nordisk utenriksministermøte i Reykjavik

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Utenriksdepartementet

Pressemelding

Nr. 21/99.
Dato: 16.02.99

Utenriksminister Vollebæk til Nordisk utenriksministermøte i Reykjavik og til bilaterale samtaler i Washington 16. – 19.2.1999.

Utenriksminister Knut Vollebæk skal i perioden 16. - 19. februar besøke Reykjavik, Washington og Minneapolis.

I Reykjavik skal Vollebæk møte sine nordiske kolleger til nordisk utenriksministermøte

16. – 17. februar. På dagsorden står bl.a. nordiske prioriteringer gjennom formannskap i ulike europeiske og regionale organisasjoner (bl.a. Norge i OSSE, Finland påtroppende i EU, Island i Europarådet m.fl.), aktuelle Europaspørsmål herunder bl.a. Agenda 2000, ØMU og EØS. Videre vil man drøfte samarbeidet i våre nærområder og sikkerhetspolitiske spørsmål som forholdet EU/VEU/NATO, utvidelsesprosessen i NATO og aktuelle OSSE-spørsmål.

I Washington skal utenriksminister Vollebæk 18. februar ha samtaler med bl.a. utenriksminister Madeleine Albright, viseutenriksminister Strobe Talbott, og lederen for National Security Council Samuel Berger. Et hovedtema blir den siste utviklingen i Kosovo og fredsforhandlingene mellom serbere og kosovoalbanere i Rambouillet. Et annet hovedtema blir NATOs forestående toppmøte i Washington i april d.å. hvor NATOs nye strategiske konsept og NATO-utvidelse vil stå sentralt. Det vil ellers bli aktuelt å drøfte utviklingen i Midtøsten og samarbeidet i nordområdene.

I Minneapolis skal utenriksminister Vollebæk holde åpningsforedraget på ”Peace Prize Forum” 19. februar. Dette er et årlig seminar som arrangeres i samarbeid mellom Nobelinstituttet og amerikanske universiteter i Midt-Vesten, herunder bl.a. Augsburg College i Minneapolis som utenriksministeren vil besøke.

I Minneapolis skal utenriksministeren også møte guvenøren, Jesse Ventura, og lederne for delstatssenatet og delstatsforsamlingen.

Lagt inn 16. februar 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen