Historisk arkiv

Utviklings- og menneskerettighetsminister Hilde Frafjord Johnson 10. - 13. mai til New York, Paris og London.

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Utenriksdepartementet

Pressemelding

Nr. 83/99
Dato: 10. mai 1999

Utviklings- og menneskerettighetsminister Hilde Frafjord Johnson 10. - 13. mai til New York, Paris og London.

10. mai innleder statsråd Hilde Frafjord Johnson på et seminar om ”konfliktløsing og utvikling” i International Peace Academy i New York.

11. og 12. mai deltar Frafjord Johnson på det årlige høynivåmøtet i OECDs utviklingskomite, DAC. Komiteen skal blant annet behandle bærekraftig utvikling, handel, investeringer og utvikling og partnerskap mellom giverland og utviklingsland. Den viktigste saken på årets høynivåmøte er avbinding av bistand, dvs at utviklingsland ikke må forpliktes til å bruke utviklingshjelp til å kjøpe varer og tjenester fra giverlandet. Norge har vært en av de sterkeste talsmenn for avbinding. Regelverket på dette området må utvikles videre og de sektorene hvor det fortsatt er tillatt å bruke bundet bistand, må innskrenkes ytterligere.

13. mai deltar Statsråden på et møte om ”helse og utvikling” i London mellom WHOs generaldirektør Gro Harlem Brundtland og utviklingsministre fra en rekke land, både giverland og utviklingsland. Møtet arrangeres av den britiske helseminister Clare Short. Det er et ledd i WHOs nye arbeid for å øke fokus på helsespørsmålenes betydning for utvikling, og for å styrke WHOs utviklingsarbeid. Helse er ikke bare et resultat av en vellykket økonomisk utvikling, men også en viktig forutsetning for å kunne skape utvikling. Helse, spesielt primærhelse, har blitt en stadig viktigere del av norsk utviklingshjelp og andelen av norsk bistand som brukes til helseformål har økt til omlag ti prosent.

Lagt inn 11. mai 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen