Historisk arkiv

Utviklingsministeren til giverlandsmøte for ”Mitch-ofre”og til Wolfsbergseminar

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Utenriksdepartementet

Pressemelding

Nr. 94/1999
Dato: 21. mai 1999

Utviklingsministeren til giverlandsmøte for ”Mitch-ofre”og til Wolfsbergseminar

Et halvt år etter at orkanen ”Mitch” herjet deler av Mellomamerika samles de rammede landene og giverlandene til møte i Stockholm 25.-28.mai for å diskutere finansieringen av gjenoppbyggingen. Dette er en oppfølgning av et tilsvarende møte i Washington i desember 1998. Hjelpen er nå kommet ut av den akutte fasen og man arbeider med mere langsiktige tiltak.

Den norske delegasjon til møtet ledes av utviklingsminister Hilde Frafjord Johnson.

- Vi må arbeide for at gjenoppbyggingen etter ”Mitch” ikke bare leder landene tilbake til utgangspunktet før orkanen, sier Frafjord Johnson. Gjenoppbyggingen må bli utgangspunktet for at en bedre og mer varig utviklingsprosess. Sentralt her er ikke bare gjenoppbygging av infrastruktur, men også å bidra til utvikling av demokratiet, godt styresett og mindre korrupsjon.

Etter deltakelsen på møtet i Stockholm reiser Frafjord Johnson til Sveits for å delta på det årlige Wolfsbergseminaret. Seminaret, som arrangeres av Den internasjonale røde korskomiteen, samler sentrale aktører innen humanitær bistand for å drøfte aktuelle humanitære spørsmål.

Utenriksdepartementet, 21. mai 1999

Lagt inn 25. mai 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen