Historisk arkiv

Utviklingsministeren til Verdensbankens årsmøte

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Utenriksdepartementet

Pressemelding

Nr.: 169/99
Dato: 24. september 1999

Utviklingsministeren til Verdensbankens årsmøte

Utviklingsminister Hilde Frafjord Johnson reiser til Washington 25.-29.september i forbindelse med årsmøtet i Verdensbanken.

Selve årsmøtet i Verdensbanken finner sted 28.-30.september.

25.september skal Frafjord Johnson innlede om resultater i utviklingsarbeidet i en seminarserie hvor også FNs generalsekretær Kofi Annan og sjefen for Den amerikanske sentralbanken, Alan Greenspan innleder. Det er lagt opp til et møte mellom utviklingsministrene fra Norge, Nederland, Storbritannia og Tyskland og IMFs leder, Michel Camdessus lørdag kveld.

Søndag 26.september deltar Frafjord Johnson som representant for de nordiske og baltiske landene i det første fellesmøte mellom IMFs interimskomite og Verdensbankens utviklingskomite. Sentralt på dagsorden står Verdensbankens og IMFs gjeldsletteordning for fattige land, HIPC.

HIPC vil også være et sentralt tema i møtet i Verdensbankens utviklingskomite som finner sted 27.september.

Fra norsk side vil man på møtene i Washington legge vekt finansieringen av HIPC (i dag finansierer de nordiske landene, Nederland og Sveits 75% av Verdensbankens gjeldslettefond), forslag om å gjøre strukturtilpassingsprogrammene mer fattigdomsorientert, koordinering av bistand og forholdet mellom handel og utvikling.

(Til red.: Presseansvarlig under utviklingsministerens reise til Washington er Bjørn Brede Hansen som kan treffes på tlf. 95 88 57 34. Det er lagt opp til en pressekonferanse med utviklingsministrene fra Norge, Nederland, Storbritannia og Tyskland etter fellesmøtet mellom interims- og utviklingskomiteene, søndag 26. september ca. kl. 11.30 og til en frokost med utviklingsministeren for norsk presse kl. 8.30 på tirsdag 28.september på Hotel Wyndham Bristol).

Lagt inn 24. september 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen