Historisk arkiv

”Visions of Norway” med samtidskunst til Newcastle og Vertavo-kvartetten til Edinburgh

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Utenriksdepartementet

Pressemelding

Nr. 143/1999
Dato: 25. august 1999

”Visions of Norway” med samtidskunst til Newcastle og Vertavo-kvartetten til Edinburgh

Norsk samtidskunst vil prege Newcastle og omegn utover høsten. Første utstillingsåpning i den omfattende norske kulturmønstringen i Storbritannia, Visions of Norway 1999-2000, er 27. august. Da åpner det sentrale Laing Art Gallery i Newcastle dørene for en utstilling fra Astrup Fearnley Museets malerisamling med arbeider av Olav Christopher Jenssen, Odd Nerdrum, Frans Widerberg, Knut Rose og Ørnulf Opdahl.

I ukene fremover markeres åpninger av flere separatutstillinger med malerier av Ørnulf Opdahl, skulpturer av Nico Widerberg og glassarbeider av Frans Widerberg. En utstilling av norsk samtidstekstil med arbeider av Åse Ljones, Marianne Magnus og Nina Katrine Risåsen åpner både i Bury St.Edmunds og i Newcastle. Alle utstillingene er kommet i stand på initiativ fra lokale kunstinstitusjoner blant annet som resultat av et nært samarbeid mellom Utenriksdepartementet ved Ambassaden i London og regionale kulturråd i England.

Lørdag 28. august gir Vertavo-kvartetten med pianist Håvard Gimse en konsert i den intime Queen’s Hall i Edinburgh i regi av den prestisjetunge Edinburgh International Festival.

Vertavo-kvartetten omtales som en av de ledende unge strykekvartetter i Europa i dag og på programmet står Schumann, en av komponistene i fokus på årets festival.

Utenriksdepartementet, 25. august 1999

Lagt inn 25. august 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen