Historisk arkiv

Norge med nye leveranser av fyringsolje til Serbia

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Utenriksdepartementet

Pressemelding

Nr.: 18/00
Dato: 29. februar 2000.

Norge med nye leveranser av fyringsolje til Serbia

Norge har i dag foretatt nye leveranser av fyringsolje til opposisjonsledede byer i Serbia. Utenriksdepartementet har besluttet å utvide det norske "Olje for demokrati-prosjektet" i Serbia med ytterligere 1.000 tonn fyringsolje. Fyringsoljen leveres til byene Požega, Arilje, Trstenik og Užice og skal benyttes til oppvarming av barnehager, skoler, sykehus, i tillegg til kultursentra og boliger.

Den første del-leveransen på 80 tonn av den utvidede rammen på 1.000 tonn er nå i ferd med passere grensen til Serbia og leveres mottakerne i løpet av tirsdag ettermiddag. Det tas sikte på å foreta de resterende leveransene i løpet av første halvdel av mars.

-Vårt bidrag er en bekreftelse på vår solidaritet med det serbiske folk og vår støtte til den demokratiske opposisjonen, sier utenriksminister Knut Vollebæk i forbindelse med oljeleveransene.

Utenriksdepartementet har tidligere finansiert levering av 400 tonn fyringsolje til oppvarming av skoler og barnehager i de to opposisjonsledede byene Čačak og Užice. Leveransene til byene Požega, Arilje, Trstenik og Užice skjer etter anmodning fra lokale myndigheter og i samråd med opposisjonsgrupperingen G-17. Utenriksdepartementet samarbeider med International Management Group (IMG) om gjennomføringen av prosjektet.