Historisk arkiv

Norsk støtte til Verdensbankens tiltak for forebyggende arbeid mot naturkatastrofer

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Utenriksdepartementet

Pressemelding

Nr. 10/2000
Dato: 2. februar 2000

Norsk støtte til Verdensbankens tiltak for forebyggende arbeid mot naturkatastrofer

Verdensbanken legger fram sitt nye initiativ for forebygging og beredskap mot naturkatastrofer i Washington 3. februar. Utviklingsminister Frafjord Johnson er blant frontfigurene under lanseringen av tiltaket som har fått navnet ”ProVention”. Formålet er å samle bidrag fra giverland, privat næringsliv, og nasjonale og internasjonale organisasjoner for å bedre forebygging av naturkatastrofer. Det har vært en jevnt økende trend i katastrofeomfanget i nittiårene som følge av bl.a. befolkningsvekst, urbanisering, miljøforringelse og klimatiske endringer. Anslåtte kostnader var i 1998 på 90 milliarder dollar, en tredobling fra året før.

- Lidelser og ødeleggelser som følge av naturkatastrofer har økt jevnt de siste årene, sier utviklingsminister Frafjord Johnson. Det er de fattigste landene som rammes hardest. Vi må derfor redusere katastrofene ved å stimulere til forebygging og utvikling.

Frafjord Johnson reiser 2-4.februar til Washington og New York. I Washington skal hun i tillegg ha samtaler med representanter for Verdensbanken om gjeld og amerikanske myndigheter om situasjonen i Sudan. Torsdag morgen deltar hun i den tradisjonelle National Prayer Breakfast som vil inkludere en egen samling med President Bill Clinton. I New York vil hun ha samtaler med representanter for FN. Hun skal også møte representanter for latin-amerikanske og afrikanske land i forbindelse med det norske kandidaturet til FNs Sikkerhetsråd.

Det Kgl. Utenriksdepartement, 2. februar 2000

Lagt inn 2. februar 2000 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen