Historisk arkiv

Utenriksminister Vollebæk til Portugal, Thailand, India, Nepal, Bhutan og Sri Lanka

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Utenriksdepartementet

Pressemelding

Nr. 1/2000
Dato: 3. januar 2000

Utenriksminister Vollebæk til Portugal, Thailand, India, Nepal, Bhutan og Sri Lanka

Utenriksminister Knut Vollebæk vil i tidsrommet 4. – 17. januar besøke Portugal, Thailand, India, Nepal, Bhutan og Sri Lanka.

Portugal innehar formannskapet i EU første halvår 2000 og besøket i Lisboa er ledd i den løpende dialogen mellom Norge og det til enhver tid sittende EU-formannskap. Rammen for samtalen mellom utenriksminister Vollebæk og hans portugisiske kollega Jaime Gama vil være samarbeidet mellom Norge og EU og aktuelle uten-rikspolitiske spørsmål.

Reisen til Thailand, India, Nepal og Bhutan er ledd i arbeidet for å styrke Norges samarbeid med denne delen av Asia. Foruten politiske samtaler over et bredt felt, vil Utenriksministeren legge særlig vekt på fremme av norske næringslivsinteresser samt kultursamarbeid.

Sentrale temaer i de politiske samtalene vil være aktuelle bilaterale spørsmål, multilaterale saker, herunder FN, WTO og menneskerettigheter, samt den politiske og økonomiske utvikling i regionen.

I India og Nepal vil utenriksministeren bli ledsaget av en norsk næringslivsdelegasjon og bl.a. delta i to seminarer om henholdsvis energi/vannkraft og norsk sjømat.

Utenriksministeren vil på tilbaketuren legge veien om Sri Lanka for å gjøre seg kjent med situasjonen etter presidentvalget og eventuell norsk bistand for å finne en løsning på konflikten mellom myndighetene og de tamilske tigrene (LTTE).

Rundreisen er også et ledd i arbeidet med å fremme Norges kandidatur til FNs sikkerhetsråd for perioden 2001 – 2002.

Utenriksdepartementet, 3. januar 2000.

Lagt inn 3. januar 2000 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen