Retningslinjer Utenriksdepartementets tilskudd til informasjonstiltak 2000
Historisk arkiv
Publisert under: Regjeringen Bondevik I
Utgiver: Utenriksdepartementet
Brosjyre/veiledning | Dato: 11.03.1999
(Oppdatert informasjon om tilskuddsordninger for 2001 publiseres ultimo 2000)
Retningslinjer
Utenriksdepartementets tilskudd til informasjonstiltak 2000:
1) Informasjon om europeisk samarbeid
2) Opplysningsarbeid for fred
Det kan søkes om tilskudd til informasjonstiltak i Norge om europeisk samarbeid og opplysningsarbeid for fred i 2000. Se eget søknadsskjema for tilskuddsordningene.
Søknadsfrist er fredag 17. januar 2000. Det skal sendes separate søknader for hver tilskuddsordning. Søknad sendes UD v.Seksjon for informasjon og presse, Postboks 8114 DEP, 0032 OSLO. Tlf.: 22 24 34 98, faks: 22 24 27 87, elektronisk post: webdesk@mfa.no
Om tilskuddsordningene
1) Informasjon om europeisk samarbeid
Målet med tilskuddet er å formidle informasjon/kunnskap om europeisk samarbeid. Tiltakene det søkes støtte til bør gi økt kunnskap om ulike aktører, miljø og institusjoner i Europa og samarbeidet mellom disse.
2) Opplysningsarbeid for fred
Målet med tilskuddet er å fremme forståelse for betydningen av internasjonalt samarbeid for fred i samsvar med FNs målsettinger.
For 1999 vil departementet spesielt vurdere positivt informasjonstiltak om demokrati og menneskerettigheter, fredsskapende tiltak på Balkan, regionale samarbeidstiltak og utviklingen av den europeiske integrasjonsprosessen.
Målgruppene for informasjonstiltakene skal være i Norge.
Hva kan støttes?
- Støtte gis til tiltak som f.eks. seminar, foredrag, film/video/radio-produksjoner, brosjyrer, undervisningstilbud, stoff eller databaser tilrettelagt for Internett og arbeid med artikler/reportasjer.
- Erfaringsmessig mottas langt flere søknader enn departementet kan innvilge. Derfor vil støttebeløp ofte måtte begrenses til en mindre andel av søknadsbeløpet. Budsjettrammen tilsier også at ikke alle søkere kan forvente støtte.
Planlegging/søknadsutforming
Dersom initiativtaker til tiltaket er et lokallag eller en underavdeling av en organisasjon, skal hovedorganisasjonen være avsender. Når det søkes støtte til flere tiltak må dette samles i en søknad og prioritering må framgå.
I vurderingen av søknadene vil det bli tatt hensyn til:
- Kvalitet/god planlegging/budsjettering. Kostnader må stå i et rimelig forhold til tiltakets mål og antatte effekt.
- En ønsker å støtte et mangfold, både når det gjelder tema, type tiltak, organisasjon/aktør og målgrupper.
- Samarbeid med andre aktører anbefales.
Det gis ikke støtte til
- faste lønns- og driftsutgifter
- politiske partier eller kommersielle aktører
- produksjon av bøker
- større mediebedrifters tiltak
Rapport- og regnskapsforpliktelser
- Det skal leveres rapport og revisorbekreftet regnskap for tiltaket senest innen 1. mars 2001. Egen evaluering må leveres samtidig. Evalueringen bør vise hvordan tiltaket ble gjennomført, hvilken umiddelbar oppmerksomhet/effekt/oppslutning tiltaket fikk og vise til evt. ringvirkninger/planer for oppfølging.
- Mottakere av støtte må kunne legge fram fullstendig regnskap som er oppstilt i tråd med budsjettet i søknaden. Det tas forbehold om adgang for departementet eller Riksrevisjonen til å iverksette kontroll med at tilskuddet er benyttet etter forutsetningene. Det vises for øvrig til Økonomireglement for staten, fastsatt ved kgl. res. 26.01.96 fra Finans- og tolldepartementet, kapittel 11.
Søknader må være postlagt innen mandag 17. januar 2000 for å komme i betraktning.