Historisk arkiv

Gjennomgang av offentlige reguleringer og ordninger

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Arbeids- og administrasjonsdepartementet

Konkurransebegrensende ordninger skal gjennomgås

Pressemelding

Nr.: 80/2001
Dato: 26.11.01

Kontaktperson:

Informasjonssjef Jan-Egil Nyland

Gjennomgang av offentlige reguleringer og ordninger

Arbeids- og administrasjonsministeren vil ta initiativ til en generell og systematisk gjennomgang av statlige og offentlige reguleringer og ordninger som i unødig grad virker konkurransebegrensende.

- Det er nødvendig å foreta en mer generell og systematisk gjennomgang av alle statlige og offentlige reguleringer og ordninger som kan ha konkurransebegrensende virkninger. Det vil også omfatte ulike typer autorisasjonskrav og konsesjons- og etableringsordninger, sier arbeids- og administrasjonsminister Victor D. Norman.

Like vilkår

Gjennomgangen vil ta sikte på å sikre like rammevilkår for private og offentlige aktører. Den praktiske gjennomføringen skal skje i de enkelte departementene, men koordinert av Arbeids- og administrasjonsdepartementet. Tiltaket må også sees i sammenheng med moderniseringsprogrammet for offentlig sektor.

- Vi vil styrke Konkurransetilsynet i dets oppgave etter konkurranseloven med å påpeke konkurranseregulerende virkninger av offentlige tiltak. Konkurranselovutvalget vil derfor få i oppdrag å utrede en ordning der ansvarlige myndigheter må vurdere og redegjøre for forhold som Konkurransetilsynet tar opp.