Historisk arkiv

Ikke inngrep mot SAS' erverv av aksjer i Braathens

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Arbeids- og administrasjonsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 74/2001
Dato: 01.11.2001

Kontaktperson: Informasjonssjef Jan-Egil Nyland, t. 91 69 10 14

Ikke inngrep mot SAS’ erverv av aksjer i Braathens

Settestatsråd Odd Einar Dørum har vurdert Konkurransetilsynets beslutning om ikke å gripe inn mot SAS’ erverv av Braathens. Statsråd Dørum uttaler at etter en samlet vurdering har han kommet til at et inngrep ikke vil bedre konkurransesituasjonen. Han deler derfor Konkurransetilsynets vurderinger i saken. Dørum sier at krisen i luftfartsmarkedet etter 11. september også har bidratt til konklusjonen.

Etter at Konkurransetilsynet forrige tirsdag besluttet ikke å gripe inn mot SAS’ erverv av 68,8 % av aksjene i Braathens ASA, har Arbeids- og administrasjonsdepartementet vurdert hvorvidt departementet på eget initiativ skulle ta opp saken med sikte på å foreta inngrep.

Arbeids- og administrasjonsdepartementet har foretatt en grundig gjennomgang av Konkurransetilsynets vurderinger i saken. Departementet er enig med tilsynet i at et inngrep sannsynligvis ikke vil føre til en annen og bedre konkurransesituasjon i luftfartsmarkedet enn om SAS overtar Braathens. Problemene i luftfartsmarkedet etter terrorangrepene 11. september har ført til at det er lite trolig at andre større flyselskaper enn SAS vil overta Braathens.