Historisk arkiv

Arbeids- og administrasjonsminister Victor Normans kommentar til ledighetsutviklingen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Arbeids- og administrasjonsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 27/2003
Dato: 08.05.2003

Arbeids- og administrasjonsminister Victor Normans kommentar til ledighetsutviklingen

- Dagens ledighetstall bekrefter at svekkelsen på arbeidsmarkedet fortsetter. Jeg er særlig bekymret for den økende ledigheten fra industrien. Dette er en ledighetsutvikling som skyldes lønns- og kostnadsutviklingen i Norge de siste 7-8 årene, sier Arbeids- og administrasjonsminister Victor D. Norman.

- Det inntektspolitiske samarbeidet og årets lønnsoppgjør er viktige bidrag til å få lønns- og kostnadsutviklingen mer på linje med land vi konkurrerer med. Dette viser hvor viktig det er at hovedtrekkene i regjeringens økonomiske politikk, blir videreført. Bare gjennom lav lønnsvekst, lavere rente og lavere kronekurs kan vi styrke næringslivets konkurranseevne og sikre sysselsettingen på lengre sikt, sier Norman.

- På grunn av lav etterspørsel etter arbeidskraft, forventer jeg at svekkelsen på arbeidsmarkedet fortsetter utover sommeren og høsten. Av denne grunn er Aetat nylig styrket med ytterligere 3 500 tiltaksplasser og 200 nye årsverk. Regjeringen vil fortløpende vurdere situasjonen på arbeidsmarkedet og behovet for flere arbeidsmarkedstiltak, sier arbeids- og administrasjonsminister Victor D. Norman.