Historisk arkiv

Arbeids- og administrasjonsministeren om Arbeidslivslovutvalget:- Et godt grunnlag for arbeidet med et lovverk for hele arbeidslivet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Arbeids- og administrasjonsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 5/2004
Dato: 20.02.2004

Arbeids- og administrasjonsministeren om Arbeidslivslovutvalget:
- Et godt grunnlag for arbeidet med et lovverk for hele arbeidslivet

Arbeids- og administrasjonsminister Victor D. Norman fikk i dag overlevert innstillingen, NOU 2004: 5 Arbeidslivlovutvalget:Et arbeidsliv for trygghet, inkludering og vekst. Arbeidslivslovutvalget ble oppnevnt i 2001 av Stoltenberg-regjeringen.

- Vi trenger en arbeidslivslov som bidrar til et arbeidsliv med plass for alle, som sikrer arbeidstakernes behov for vern, og som gir en hensiktsmessig tilpasning til utviklingen i næringslivet. Det er gledelig at det på mange punkter er samstemmighet i utvalget. Det gir oss et godt grunnlag for å utarbeide en ny lov som svarer på fremtidens utfordringer, sier arbeids- og administrasjonsminister Victor D. Norman.

- Jeg er opptatt av at vi skal ha ett arbeidsmarked og ett lovverk for arbeidslivet i Norge. Jeg er derfor svært tilfreds med at et samlet utvalg foreslår at tjenestemannsloven i staten harmoniseres inn i det nye lovverket, sier Norman.

- Jeg har med tilfredshet merket meg at et bredt flertall bestående av utvalgets leder, arbeidsgiverrepresentantene, direktøren i Arbeidstilsynet, to nøytrale medlemmer, representanten fra Akademikerne og samtlige departementsrepresentanter har samlet seg om en løsning på sentrale områder innen stillingsvern og virksomhetsoverdragelse, sier Norman.

- Flertallet ønsker oppmykning i reglene om midlertidig ansettelse. Dette er i tråd med Sem-erklæringen, men vi skal studere både innstillingen og høringsuttalelsene nøye før vi konkluderer med hvordan regelverket best kan mykes opp, sier arbeids- og administrasjonsminister Norman.

Arbeidslivslovutvalgets forslag vil umiddelbart bli sendt på høring med høringsfrist 10. juni. Regjeringen tar sikte på å legge frem en odelstingsproposisjon slik at endelig behandling kan skje våren 2005.

Følg pressekonferansen på Arbeidslivslovutvalgets nettportal.