Historisk arkiv

Må lære av gode erfaringer i kommunene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Arbeids- og administrasjonsdepartementet

Må lære av gode erfaringer i kommunene

(01.07.04) - Som ansvarlig for modernisering i offentlig sektor er det utenkelig for meg å ikke samarbeide tett med kommunene og lære av de kommunene som har satt brukeren i fokus, sa Meyer da han besøkte Follosamarbeidet i Oppegård kommune.


Servicemedarbeider Guro Strømland viser statsråden hvordan han kan søke om byggetillatelse via nettet.

Mange innbyggere
Syv kommuner i Follo deltar i Follosamarbeidet for å gi regionens 120 000 innbyggere et mer helhetlig og bedre tjenestetilbud. Byggesøknad over Internettet med muligheter for å laste ned kart er en av de mange tjenestene innbyggerne kan benytte seg av.

- Folk som bor i Follo har ofte bekjente som bor i en annen kommune i region. Det er ikke uvanlig at de sammenligner tjenestetilbudet på tvers av kommunene i regionen. Derfor mente vi at det var riktig å samarbeide for å bli bedre – sammen. Det er jo også mer kostnadseffektivt, sa ordfører i Oppegård kommune, Sylvi Graham.

Flere tjenester
Graham satte pris på at statsråden tok seg tiden til å komme og se på Folloportalen, som er et bredbåndsprosjekt. Prosjektet har fått midler fra HØYKOM for å utvikle flere tjenester som i dag ikke kan tilbys på grunn av sikkerhetsutfordringer. Men statsråden mente at det var ham som skulle takke for invitasjonen. – Det er veldig viktig for meg å bli kjent med kommunenes utfordringer og høre om erfaringene slik at jeg vet hvor skoen trykker, sa Meyer.

Les også: Østlandets blad