Historisk arkiv

- Useriøst av Karin Andersen i Sosialistisk Venstreparti

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Arbeids- og administrasjonsdepartementet

Kommentar av statsråd Victor D. Norman

Useriøst av Karin Andersen i Sosialistisk Venstreparti

- Arbeids- og administrasjonsdepartementet og etatene våre er ikke verstinger i sykefraværsklassen. Påstanden fra Karin Andersen i Sosialistisk Venstreparti er useriøs og feil, sier arbeids- og administrasjonsminister Victor D. Norman.

- På hele AAD-området er sykefraværet på 7,8 prosent og uendret fra første kvartal 2001 til 2002. Det høye sykefraværet for AAD-området skyldes i stor grad at Aetat ligger svært høyt på 9,1 prosent og har gjort det lenge før min tid. I departementet ligger sykefraværet langt under gjennomsnittet, på 4,6 prosent, sier statsråden.

Sykefraværet reduseres
- Sykefraværet i Aetat er høyt og bekymringsfullt, noe vi jobber med. Det er derfor gledelig å registrere en liten nedgang i etatens sykefravær fra 2001 til 2002. Vi registrerer også nedgang i fem av AAD-områdets åtte etater, noe som kan tyde på at avtalen om et inkluderende arbeidsliv har begynt å virke, sier Victor D. Norman

Konkurransetilsynet, Statsbygg, Datatilsynet, Statskonsult, Aetat og departementet har hatt en nedgang i sykefravær fra første kvartal 2001 til første kvartal 2002. Sykefraværet har økt i Forvaltningstjenesten, Statens Pensjonskasse og hos fylkesmennene.

Kommentar 02.10.02