Historisk arkiv

Undersøkelse om foreldrebetaling og økt statstilskudd til barnehager

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Barne- og familiedepartementet

Brev til private barnehageeiere

I henhold til vedlagte liste

Deres ref

Vår ref

Dato

2003/03499

14.08.03

Undersøkelse om foreldrebetaling og økt statstilskudd til barnehager

Satsene for det øremerkede statstilskuddet til barnehager økte fra 1. august 2003 med henholdsvis 19 og 34% for kommunale og private barnehager. Målsettingen med økningen er å redusere foreldrebetalingen i både offentlige og private barnehager.

De siste ukene har det vært flere oppslag i media om hva som skjer med foreldrebetalingen etter økningen i statstilskuddet. Til dels har disse oppslagene vært basert på telefonrunder som avisene selv har foretatt.

Barne- og familiedepartementet mener det er behov for mer pålitelig informasjon enn det disse undersøkelsene har gitt. På denne bakgrunn har vi nå, i samarbeid med Kommunenes Sentralforbund, satt i gang en større kartlegging av hvordan statstilskuddet er anvendt. TNS Gallup har fått oppdraget med å gjennomføre undersøkelsen, som retter seg mot alle landets kommuner og et utvalg av 500 private barnehager. TNS Gallup vil i løpet av uke 34 kontakte de private barnehagene som inngår i utvalget for å be om et telefonintervju med styrer, eventuelt representant for barnehageeier.

Dette brevet sendes de største private eierorganisasjonene til orientering.

Med hilsen

Arni Hole (e.f.)

Kirsten G. Eknes