Historisk arkiv

Arbeidsforskningsinstituttet skal styres av høyskolene i Oslo, Agder og Vestfold

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Arbeids- og sosialdepartementet

Forvaltningen av statens eierinteresser i Arbeidsforsknings­instituttet blir neste år overført fra Arbeids- og sosialdepartementet til Utdannings- og forsknings­departementet. Styrings­­ansvaret blir videre delegert til Høgskolen i Oslo, i samarbeid med høyskolene i Agder og Vestfold (15.10.04).

Pressemelding

Nr.: 3
Dato: 15.10.04

Arbeidsforskningsinstituttet skal styres av høyskolene i Oslo, Agder og Vestfold

Forvaltningen av statens eierinteresser i Arbeidsforsknings­instituttet blir neste år overført fra Arbeids- og sosialdepartementet til Utdannings- og forsknings­departementet. Styrings­­ansvaret blir videre delegert til Høgskolen iOslo, i samarbeid med høyskolene i Agder ogVestfold.

– Jeg er svært fornøyd med at selskapet får eiere som ønsker å videreutvikle AFI som et nasjonalt og internasjonalt senter for handlingsrettet arbeidslivs- og aksjons­forskning. Overføringen vil samtidig bidra til å opprettholde flere sterke miljøer innen arbeids­livsforskningen i Norge, sier arbeids- og sosialminister Dagfinn Høybråten.

Høybråten understreker at departementet fortsatt har en sterk interesse i den videre utviklingen av arbeidslivsforskningen generelt og institusjonene på feltet. - Det er en del av vårt sektoransvar på arbeidslivsområdet at det finnes forskningskompetanse og forskningsmiljøer på høyt internasjonalt nivå, sier statsråden. Departementet har blant annet et sterkt engasjement i et arbeidslivsforskningsprogram under Norges forsk­nings­råd, og vil opprettholde basisbevilgninger til flere arbeidslivsforskningsinstitutter, herunder AFI.

Arbeidsforskningsinstituttet as (AFI) ble omdannet til aksjeselskap 1. juli 2002. Sam­tidig ble det bestemt at det skulle foretas en vurdering av framtidig eierstruktur for sel­skapet. Regjeringens ønske var å sikre eiere som kunne ivareta et langsiktig, strate­gisk og profesjonelt eierskap, og samtidig bidra til mer robuste arbeidsforsk­nings­miljøer. Styret for AFI har kommet med innspill og forslag til fremtidig eierstruktur.

Endringen ble vedtatt av regjeringen i statsråd i dag, og får virkning fra 1. januar 2005.