Historisk arkiv

Etablerer eget dokumentasjonssenter for personer med nedsatt funksjonsevne

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Arbeids- og sosialdepartementet

Dokumentasjonssenteret skal blant annet styrke kunnskapen om hvilke tiltak og virkemidler som fungerer innenfor utdanning, arbeidsliv og andre viktige samfunnssektorer (16.12.04).

Pressemelding

Nr.: 18
Dato: 16.12.04

Etablerer eget dokumentasjonssenter for personer med nedsatt funksjonsevne

Nasjonalt dokumentasjonssenter blir nå etablert for å øke kunnskaps­grunn­laget om situasjonen for personer med nedsatt funksjonsevne. Til å lede styret for senteret har Arbeids- og sosialdepartementet oppnevnt Anne-Margrethe Brandt.

Det er iverksatt en rekke tiltak for å bedre situasjonen for personer med nedsatt funksjonsevne.
- Vi trenger bedre kunnskap om hvordan disse virker innenfor utdanning, arbeidsliv og andre viktige samfunnssektorer. Det nasjonale dokumentasjonssenteret er etablert for å styrke denne kunnskapen, sier arbeids- og sosialminister Dagfinn Høybråten.

Hvert år skal dokumentasjonssenteret utarbeide en statusrapport om situasjonen for personer med nedsatt funksjonsevne. Senterets arbeid vil være nyttig både for bruker­organisa­sjonene, offentlig forvaltning og for beslutningstakere i det politiske miljø.

Tdligere kontorsjef for Statens råd for funksjonshemmede, Anne-Margrethe Brandt, er oppnevnt som styreleder for dokumentasjonssenteret. Styret vil tidlig neste år ansette daglig leder av senteret, som lokaliseres til Norsk institutt for forskning om oppvekst, velferd og aldring (NOVA).

- Styret som er oppnevnt i dag, består av i alt ni medlemmer, og gjenspeiler bredden i de oppgaver senteret skal løse, sier Høybråten. Styret er sammensatt med representanter fra forskningsmiljø, statlig forvaltning, kommunesektoren og brukerorganisasjoner.