Historisk arkiv

Arbeidstakere i byggebransjen får egne ID-kort

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Arbeids- og sosialdepartementet

- Nye ID-kortet og krav om oversiktslister over mannskapet fra 1. januar 2006 vil være et viktig bidrag i arbeidet med å forhindre sosial dumping, og dessuten skape mer ryddige forhold i bransjen, sier arbeids- og sosialminister Dagfinn Høybråten om de nye kravene til bygg- og anleggsbransjen (07.10.05).

Pressemelding

Nr.: 69
Dato: 07.10.05

Arbeidstakere i byggebransjen får egne ID-kort

- Nye ID-kortet og krav om oversiktslister over mannskapet fra 1. januar 2006 vil være et viktig bidrag i arbeidet med å forhindre sosial dumping, og dessuten skape mer ryddige forhold i bransjen, sier arbeids- og sosialministerDagfinn Høybråtenom de nye kravene til bygg- og anleggsbransjen (07.10.05).

Fra årsskiftet i 2006 må alle arbeidsgivere i bygg- og anleggsbransjen utstyre arbeidstakerne med egne identitetskort, mens hovedentreprenører blir pålagt å føre mannskapslister, slik at man til en hver tid skal vite hvem som befinner seg på bygg- og anleggsplassen. Endringene i byggherreforskriften ble vedtatt i dag.

De nye reglene er en oppfølging av tiltak mot sosial dumping, som følge av utvidelsen av EU/EØS østover. Arbeidsgivere innen byggebransjen pålegges å sørge for at arbeidstakerne bærer ID-kort, som skal inneholde navn, bilde, foretaksnummer, navn på virksomheten de er ansatt i og gyldighetsdato. Det er også innført krav til hovedentreprenør om føring av mannskapslister.

Forskriftsendringene er lagt ut på internett: forskriftsendringene i byggbransjen