Historisk arkiv

Fortsatt reduksjon i sykefraværstall i 1. kvartal 2005

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Arbeids- og sosialdepartementet

- Det er gledelig at nedgangen i sykefraværet fortsetter, særlig er det positivt at de lange fraværene fortsetter å falle, sier statssekretær Helge Eide i kommentar til sykefraværsstatistikken 1. kvartal 2005 (22.06.05)

Pressemelding

Nr.: 44
Dato: 22.06.05

Fortsatt reduksjon i sykefraværstall i 1. kvartal 2005

- Det er gledelig at nedgangen i sykefraværet fortsetter, særlig er det positivt at de lange fraværene fortsetter å falle, sier statssekretær Helge Eide i kommentar til sykefraværsstatistikken 1. kvartal 2005.

Det totale sykefraværet i 1. kvartal 2005 har gått ned med 15 prosent sammenlignet med 1. kvartal 2004. Det egenmeldte sykefravær har tidligere ligget stabilt på rundt 1 prosent, men økte til 1,3 prosent i 1. kvartal 2005 sammenlignet med 1. kvartal 2004. Influensaen i vinter er mest sannsynlig hovedårsaken.

Det legemeldte fravær i 1. kvartal 2005 gikk ned med 21 prosent fra 1. kvartal 2004. Her har nedgangen vært størst blant de som har vært sykmeldt i mer enn et halvt år. Det betyr at flere holder seg i arbeid og færre går over på rehabilitering og attføring. På sikt kan dette også få positive utslag på antallet personer som mottar uføreytelser, sier Eide.

Fokus på sykefraværsarbeid i hele arbeidslivet og de nye sykmeldingsreglene fra i fjor sommer har vært viktige bidrag til nedgangen i sykefraværet, sier statssekretæren, og understreker at det er viktig å holde fokus på sykefraværsarbeidet oppe, samtidig som arbeidet med å få tilsatt langt flere arbeidstakere med redusert funksjonsevne og tiltak for å øke den reelle pensjoneringsalder intensives.

Les mer om sykefraværstallene på http://www.trygdeetaten.no og http://www.ssb.no