Historisk arkiv

Fortsatt reduksjon i sykefraværstall i 4. kvartal 2004

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Arbeids- og sosialdepartementet

- Det er gledelig at sykefraværet ser ut til å fortsette å falle, men potensialet er fortsatt stort, sier arbeids- og sosialminister Dagfinn Høybråten i kommentar til sykefraværsstatistikken 4. kvartal 2004 (17.03.05).

Pressemelding

Nr.: 22
Dato: 17.03.05

Fortsatt reduksjon i sykefraværstall i 4. kvartal 2004

- Det er gledelig at sykefraværet ser ut til å fortsette å falle, men potensialet er fortsatt stort, sier arbeids- og sosialminister Dagfinn Høybråten i kommentar til sykefraværsstatistikken 4. kvartal 2004.

Det totale sykefraværet i 4. kvartal 2004 har gått ned med nærmere 25 prosent sammenlignet med 4. kvartal 2003, og det er merkbar nedgang i sykefraværet både blant kvinner og menn og i alle aldersgrupper, med unntak av de eldste.

- Det er spesielt hyggelig å se at langtidssykefraværet går ned. I 4. kvartal 2004 er det langt færre som bruker hele sykepengeperioden enn i 4. kvartal 2003. Det betyr at flere holder seg i arbeid og færre går over på rehabilitering og attføring. På sikt kan dette også få positive utslag på antallet personer som mottar uføreytelser, sier Høybråten.

Et forsterket fokus på arbeidsplassen som arena for sykefraværsarbeid ser ut til å ha fått fotfeste i hele arbeidslivet, ikke bare i IA-virksomheter.

- Vi regner også med at de nye sykmeldingsreglene fra i fjor sommer har vært et viktig bidrag til nedgangen i sykefraværet, sier arbeids- og sosialministeren, og understreker at det er viktig å ha et sterkt fokus på sykefraværsarbeid også fremover, slik at den gledelige trenden kan fortsette.

Se mer om sykefraværstallene på www.trygdeetaten.no og www.ssb.no.