Historisk arkiv

Ingen endring i sykepengeregelverket fra 1. juli

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Arbeids- og sosialdepartementet

Med det gledelige fallet vi har sett i sykefraværet, vil Samarbeidsregjeringen i Revidert nasjonalbudsjett foreslå at det likevel ikke gjennomføres endringer i sykepengeregelverket fra 1. juli. Dette sa statsminister Kjell Magne Bondevik på NHOs årskonferanse tirsdag (19.04.05).

Ingen endring i sykepengeregelverket fra 1. juli

Med det gledelige fallet vi har sett i sykefraværet, vil Samarbeidsregjeringen i Revidert nasjonalbudsjett foreslå at det likevel ikke gjennomføres endringer i sykepengeregelverket fra 1. juli. Dette sa statsminister Kjell Magne Bondevik på NHOs årskonferanse tirsdag.

Bondevik sa videre:

Et annet av målene i avtalen om inkluderende arbeidsliv, er å redusere sykefraværet. Da jeg var her i fjor, sa jeg at jeg var skuffet over utviklingen i sykefraværet. Men jeg sa også at løsningen ikke var å gi opp, men å arbeide enda hardere for å nå målene.

Nå ser vi endelig at det gode arbeidet i mange bedrifter gir resultater. Sykefraværet har gått ned 25 prosent på ett år! Fraværet er nå 15 prosent lavere enn da IA-avtalen ble inngått!

Som kjent har regjeringen foreslått en justering i sykepengeregelverket for å stimulere bedriftene til å redusere langtidsfraværet. I budsjettavtalen med Fremskrittspartiet ble vi enige om at denne endringen ikke skulle gjelde før 1. juli i år. Vi ble også enige om at den skulle vurderes på nytt i Revidert nasjonalbudsjett til våren dersom sykefraværet faller mer enn forutsatt.

Revidert nasjonalbudsjett vil bli fremlagt for Stortinget i mai, for behandling og vedtak i juni. Jeg har forståelse for at mange – ikke minst her på NHOs årskonferanse – venter spent på hvilke konklusjoner regjeringen vil trekke. Det er derfor naturlig å benytte nettopp denne anledningen til å si noen ord om regjeringens vurdering. Det kan gjøres ganske kort:

Med det gledelige fallet vi har sett i sykefraværet, vil Samarbeidsregjeringen i Revidert nasjonalbudsjett foreslå at det likevel ikke gjennomføres endringer i sykepengeregelverket fra 1. juli!

Men dette innebærer ikke at vi kan unne oss noen hvileskjær i arbeidet for å få sykefraværet ytterligere ned. Det er et felles ansvar for oss alle.

Les hele Bondeviks tale på SMKs hjemmesider.