Historisk arkiv

Vil ha flere yrkeshemmede ut i arbeidslivet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Arbeids- og sosialdepartementet

Regjeringen foreslår 37 mill. kroner til en ytterligere opptrapping av arbeidsmarkedstiltak for yrkeshemmede i 2005. Antallet tiltaksplasser blir utvidet med 300 i annet halvår. I tillegg styrkes Aetats arbeid med denne gruppen (13.05.05).

Pressemelding

Nr.: 29
Dato: 13.05.05

Vil ha flere yrkeshemmede ut i arbeidslivet

Regjeringen foreslår 37 mill. kroner til en ytterligere opptrapping av arbeidsmarkedstiltak for yrkeshemmede i 2005. Antallet tiltaksplasser blir utvidet med 300 i annet halvår. I tillegg styrkes Aetats arbeid med denne gruppen.

- Mange har behov for mer omfattende bistand og hjelp enn andre for å komme i og forbli i arbeid. Derfor må velferdsordningene i større grad innrettes mot at helsetjenester, rehabiliteringstiltak og sosialpolitiske tiltak går hånd i hånd med kvalifisering og arbeidsrettede tiltak, sier arbeids- og sosialminister Dagfinn Høybråten.

Bevilgningen for 2005 gir gjennomsnittlig om lag 24 650 tiltaksplasser for yrkeshemmede, en økning på 2 150 fra i fjor. Som et ledd i satsingen på å få flere funksjonshemmede i arbeid, foreslår regjeringen nå å øke antallet tiltaksplasser med 300. Samlet antall tiltaksplasser i inneværende år vil bli på 24 950.

For å fokusere ytterligere på å få flere funksjonshemmede i arbeid, har regjeringen utarbeidet en handlingsplan som innebærer at minst 5 pst. av antall nyansatte i staten i perioden 2004-2006 skal være personer med redusert funksjonsevne. Dette er et kraftig signal til alle statlige arbeidsgivere. Denne oppfordringen har også gått til næringslivet og kommunene.

Regjeringen ønsker at flere uførepensjonister skal kunne prøve seg i arbeidslivet. Det er derfor iverksatt et forsøk med uførepensjon som lønnstilskudd. Målgruppen er uførepensjonister som har fått innvilget uførepensjon etter reglene som gjaldt før 1.1. 2004.

I budsjettet for 2005 er det lagt opp til et nivå på de ordinære arbeidsmarkedstiltakene med gjennomsnittlig 12 700 plasser i første halvår. Regjeringen tar sikte på å videreføre det samme nivået i andre halvår.