Historisk arkiv

Evalueringsrapport fra prosjektet med gratis korttidsplasser i barnehager

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Barne- og familiedepartementet

Høgskolen i Hedmark har levert en evaluerings- rapport fra prosjektet med gratis korttidsplasser i barnehager for alle femåringer i bydel Gamle Oslo. (08.02.02)

Evalueringsrapport fra prosjektet med gratis korttidsplasser i barnehager

Etter oppdrag fra Barne- og familiedepartementet har Høgskolen i Hedmark levert en evalueringsrapport fra prosjektet med gratis korttidsplasser i barnehager for alle femåringer i bydel Gamle Oslo.

Rapporten er den første av to rapporter fra evalueringen som Høgskolen i Hedmark har gjort av prøveprosjektet "Tilbud om gratis korttidsplass i barnehage for alle 5-åringer i bydel Gamle Oslo". Rapporten beskriver, vurderer og sprer informasjon om de erfaringer som gjøres i prosjektbarnehagene i Gamle Oslo når det gjelder integrering og språkopplæring av barn med minoritetsbakgrunn. Rapporten vurderer om prøveprosjektet legger til rette for bedre språkopplæring og bedre integrering.

Oppdraget er utvidet til også å omfatte en evalueringsoppfølging av "prosjektbarna" inn i skolen gjennom de to første klassetrinn i perioden 2000 - 2002. Denne oppfølgingen er finansiert av Utdannings- og forskningsdepartementet. Prosjektet skal gjennomføres i samarbeid med NOVA.

Lenke til rapporten på Høgskolen i Hedmark sin nettside:

http://www.hihm.no/publikasjon/rapport/2002/01.htm