Historisk arkiv

Nordisk-baltisk kampanje mot handel med kvinner

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Barne- og familiedepartementet

29.-31. mai 2002 åpner kampanjen med et seminar i Tallinn, Estland. Kampanjen skal bevisstgjøre om den kriminalitet som handel med kvinner innebærer og hvordan vi skal bekjempe handel med kvinner og barn for seksuell utnyttelse. Barne- og familieminister Laila Dåvøy deltar fredag. (29.05.)

Nordisk–baltisk kampanje mot handel med kvinner i gang

I tiden 29. –31. mai 2002 åpner den nordisk–baltiske kampanjen mot handel med kvinner med et seminar i Tallinn, Estland. Barne- og familieminister Laila Dåvøy deltar som representant for formannskapslandet i Nordisk ministerråd 2002, og som engasjert minister i spørsmål som angår hvordan vi skal bekjempe handel med kvinner og barn for seksuell utnyttelse.

Bak kampanjen står de nordiske og baltiske ministrene med ansvar for likestillingsspørsmål og landenes ministre med ansvar for politi- og justissaker som har besluttet å gjennomføre en felles/koordinert informasjons- og opplysningsinnsats mot handel med kvinner i de nordiske og baltiske landene i 2002.

Kampanjen skal bevisstgjøre folk flest om den formen for kriminalitet som handel med kvinner innebærer og den vanskelige situasjonen de som blir ofre havner i. Den skal også omfatte opplysningsarbeid til målgrupper som kan bidra til å bekjempe handel med kvinner og hindre at nye kvinner involveres i handel og målgrupper som kan som kan hjelpe ofrene.

Det lages egne informasjonsopplegg i alle landene med utgangspunkt i den lokale situasjonen, men opplysningsarbeidet skal pågå innenfor kampanjeperioden som løper frem til slutten av november i år.

Dette seminaret, som er det første i av tre i kampanjeperioden, skal skape oppmerksomhet omkring den alvorlige formen for kriminalitet som handel med kvinner innebærer, og motivere til internasjonalt samarbeid for å bekjempe den. Seminaret vil belyse aspekter ved kvinners situasjon som gjør dem sårbare i forhold til å bli utnyttet av menneskehandlere. Dette handler både om levekår og beskyttelse av kvinners og barns menneskerettigheter. Medias ansvar knyttet til formidler rollen og hvordan fenomenet sexhandel presenteres i media vil bli drøftet. Dessuten vil mulighetene som ligger i både nasjonal og internasjonal lovgivning når det gjelder å bekjempe slik kriminalitet og beskytte ofrene bli diskutert.

Kampanjen og seminarene finansieres av Nordisk Ministerråd.

Lenke til nettstedet om seminaret og kampanjen Nordic - Baltic Campaign against Trafficking in Women: www.nmr.ee/women

VEDLEGG