Historisk arkiv

Alt om etablering av barnehager

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Barne- og familiedepartementet

Det nye nettstedet www.etablerebarnehage.no gjør det enklere for organisasjoner, bedrifter og privatpersoner som ønsker å starte egen barnehage. (05.03.04)

Pressemelding fra Barne- og familiedepartementet og Husbanken

Alt om etablering av barnehager

Det nye nettstedet www.etablerebarnehage.no gjør det enklere for organisasjoner, bedrifter og privatpersoner som ønsker å starte egen barnehage.

Husbanken og Barne- og familiedepartementet har utviklet nettstedet i felleskap. Det gir svar på de fleste spørsmål om godkjenning, finansiering, organisering, utforming, drift og kvalitetskrav i en barnehage.

Fire av ti barnehageplasser drives av private. De siste årene er det etablert flere private enn kommunalt eide plasser. I mange kommuner er målet om full barnehagedekning nådd. Men spesielt i sentrale strøk er det fortsatt et stort behov for barnehageplasser.

Framveksten av barnehagene er delvis kommet ved at private – ofte foreldre selv – har tatt initiativ til etablering av barnehager. Trolig vil private utbyggere stå for en betydelig del av de nye plassene fram til full barnehagedekning er nådd.

Nettstedet er først og fremst rettet mot private etablerere, men også kommuner og bydeler kan ha nytte av å finne relevant informasjon samlet på et sted.

For spørsmål angående Husbanken og portalen kontakt
fungerende husbankdirektør Bård Øistensen mob. 908 27 725

For spørsmål angående Barne- og familiedepartementet kontakt
informasjonsrådgiver Eva Karin Dahle mob. 977 388 62