Historisk arkiv

Mandal kommune tar FNs barnekonvensjon på alvor

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Barne- og familiedepartementet

Barne- og familiedepartementet støtter Mandal kommune med 90.000 kroner. - Gjennom dette initiativet er Mandal en foregangskommune når det gjelder arbeidet med å synliggjøre FNs barnekonvensjon i Norge, sier barne- og familieminister Laila Dåvøy (03.10.04) .

Pressemelding

Nr.: 04065
Dato: 03.10.04

Mandal kommune tar FNs barnekonvensjon på alvor

Mandal kommune ønsker å gripe fatt i levekårsproblemer blant barn og ungdom. I arbeidet med kommunens langtidsplan skal de virkeliggjøre FNs barnekonvensjon på områder som for eksempel utdanning, barnehage og kultur. Kommunen samarbeider med Redd Barna – Region Sør om et prosjekt som også inkluderer barn og unges egen deltakelse i arbeidet. Barne- og familiedepartementet støtter prosjektet med kr 90.000,-.

Gjennom dette initiativet er Mandal en foregangskommune når det gjelder arbeidet med å synliggjøre FNs barnekonvensjon i Norge, sier barne- og familieminister Laila Dåvøy. De fleste av rettighetene i barnekonvensjonen beror i praksis på kommunale tiltak og prioriteringer. Men barnekonvensjonen er ikke godt nok kjent i kommunene. Derfor er det viktig å vinne erfaringer med hvordan barnekonvensjonen kan brukes for å bedre levekårene for barn og unge.

Det er svært positivt at kommunen samarbeider med organisasjonen Redd Barna om prosjektet. Frivillige organisasjoner har lang erfaring og et sterkt engasjement når det gjelder barns rettigheter. Stiftelsen Arkivet, som arbeider for menneskerettigheter og konfliktforebygging, og Fylkesmannen i Aust-Agder er også med på finansieringen og samarbeidet om prosjektet.

Parallelt med det kommunale prosjektet har Senter for menneskerettigheter, Universitetet i Oslo, fått i oppdrag fra Barne- og familiedepartementet å utarbeide et informasjonshefte og et undervisningsopplegg om barnekonvensjonens betydning for kommunal virksomhet. De to prosjektene har samme overordnede målsetting, nemlig å styrke barns rettigheter i kommune-Norge, og bør kunne dra gjensidig nytte av hverandres ideer og erfaringer.