Historisk arkiv

Ny utgave av "Satsing på barn og ungdom":

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Barne- og familiedepartementet

- Godt verktøy for samordnet innsats

Årets utgave av publikasjonen "Satsing på barn og ungdom” sendes i disse dager ut til alle landets kommuner, fylkeskommuner og til barne- og ungdomsorganisasjonene. (19.02.04)

Ny utgave av ”Satsing på barn og ungdom”:
- Godt verktøy for samordnet innsats

Årets utgave av publikasjonen "Satsing på barn og ungdom” sendes i disse dager uttil alle landets kommuner, fylkeskommuner og til barne- og ungdomsorganisasjonene.
- Dette er et godt verktøy for alle som arbeider med barne- og ungdomstiltak, sier barne- og familieminister Laila Dåvøy.

- For å styrke de lokale oppvekstmiljøene, også for dem som trenger spesiell støtte og hjelp, må offentlige etater og tjenester bli bedre til å samordne sin virksomhet overfor barn og unge, påpeker Dåvøy.

Publikasjonen gir en samlet oversikt over regjeringens mål og innsatsområder i barne- og ungdomspolitikken. Oversikten er et samarbeid mellom 12 departementer og inneholder nyttig informasjon og beskrivelse av regjeringens barne- og ungdomspolitikk, handlingsplaner og tilskuddsordninger.

Publikasjonen er inndelt i disse hovedområdene:

  1. Et bedre oppvekstmiljø
  2. Sikker omsorg, trygge kår og utviklingsmuligheter for barn og ungdom
  3. Kvalifisering for framtiden
  4. Stimulere barn og ungdoms kreative, kulturelle og fysiske utfoldelse
  5. Bedre barn og ungdoms helse og sosiale forhold
  6. Utvikle internasjonalt samarbeid, kontakt og bistand
  7. Forskning og utviklingsarbeid

Regjeringen vil styrke og videreutvikle arbeidet mot vold, mobbing, kriminalitet, rus og rasisme gjennom en helhetlig satsing. - Det er viktig å trekke barn og ungdom, foreldre og frivillige organisasjoner aktivt inn i arbeidet. Vi må fange opp og inkludere flere av dem som er i faresonen eller faller utenfor, sier Dåvøy.

Publikasjonen kan også bestilles hos:

AKADEMIKA
Møllergt 17 (M17)
Postboks 8134 Dep
0033 OSLO

Tlf: 22 11 67 70