Historisk arkiv

1,1 millioner til styrket innsats mot fattigdom

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Barne- og familiedepartementet

BFD har fordelt 1,1 millioner kroner til kommuner som deltar i innsats mot fattigdom blant barn, unge og familier. Elleve kommuner får 100 000 kroner hver til arbeid mot barnefattigdom, og innsatsen er knyttet til barneverntjenesten. (06.07.05)

Pressemelding

Nr.: 05069
Dato: 06.07.2005

1,1 millioner til styrket innsats mot fattigdom

Barne- og familiedepartementet har fordelt ytterligere 1,1 millioner kroner til kommuner som deltar i innsats mot fattigdom blant barn, unge og familier. Elleve kommuner får 100 000 kroner hver til arbeid mot barnefattigdom, og innsatsen er knyttet til barneverntjenesten. Tidligere i år er 20,5 millioner kroner fordelt til samme formål i større bysamfunn, en økning på 15 millioner kroner fra i fjor.

Kommunene skal i samarbeid med departementet sette fattigdom på dagsorden og de skal utarbeide tiltak rettet mot barn, unge og familier berørt av fattigdomsproblemer. Dette er et treårig prosjekt der midler tildeles kommunene årlig.

- Kompetanse og kunnskap om hva fattigdom er, hvem som berøres og hvordan nå frem med gode tiltak er viktig. Vi ønsker å ta tak i de regionale utfordringene, derfor er en rekke kommuner invitert til et samarbeid med oss, sier barne- og familieminister Laila Dåvøy. Kommunene har vist stor interesse for arbeidet.

Målet med midlene er kompetanseheving og hvordan man kan arbeide målrettet med utsatte barn, unge og familier. Det ønskes også at det utarbeides gode tverrfaglige samarbeidsmodeller. Tiltak som er i gangsatt er blant annet ferie- og fritidsaktiviteter til utsatte familier. Innsatsen er forankret i barneverntjenesten fordi de innehar særlig kunnskap om sårbare barn og unge. Barneverntjenesten kan dermed gi god veiledning til andre instanser i forbindelse med arbeid mot fattigdom.

Kommuner som tildeles midler er: Vestby i Akershus, Grue i Hedmark, Askim og Eidsberg i Østfold, Surnadal i Møre og Romsdal, Inderøy i Nord-Trøndelag, Bjugn i Sør-Trøndelag, Birkenes i Aust-Agder, Nome i Telemark, Nedre Eiker i Buskerud og Re i Vestfold.