Historisk arkiv

Godt kvalifisert personale i barnehagen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Barne- og familiedepartementet

Regjeringen ønsker å beholde pedagognormen i barnehageloven slik den er i dag. Pedagognormen bestemmer forholdet mellom antall ansatte førskolelærere og barn i barnehage. (02.02.05)

Pressemelding

Nr.: 05010
Dato: 02.02.05

Barnehageloven:

Godt kvalifisert personale i barnehagen

Regjeringen ønsker å beholde pedagognormen i barnehageloven slik den er i dag. Pedagognormen bestemmer forholdet mellom antall ansatte førskolelærere og barn i barnehage.

-Kvalitet i barnehagen er viktig og jeg ønsker et godt kvalifisert personale i barnehagen med pedagogisk utdanning. Vi har hatt fire ulike høringsforslag og svært mange støttet forslaget om en pedagognorm slik vi har den i dagens lov, sier Barne- og familieminister Laila Dåvøy.

Det er mange andre forslag i barnehageloven, blant annet om kvalitet og innhold, som først vil bli fremmet i sin helhet for Stortinget i vår.

-Regjeringen har også diskutert forslaget om krav til utdanning for leder i barnhagen, og vi foreslår at kravet om førskolelærerutdanning for leder i barnehagen videreføres, men det åpnes opp for andre høgskoleutdanninger som gir barnefaglig og pedagogisk kompetanse, sier Dåvøy.