Historisk arkiv

Nominering årets barne- og ungdomskommune 2005

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Barne- og familiedepartementet

For tredje året på rad inviteres kommuner, barne- og ungdomsorganisasjoner og ungdomsråd til å nominere årets barne- og ungdomskommune. Frist for innsending av forslag er 20. august. (09.05.05)

Pressemelding

Nr.: 05044
Dato: 06.05.05

Årets barne- og ungdomskommune 2005 skal nomineres

Barne- og familiedepartementet inviterer for tredje året på rad kommuner, barne- og ungdomsorganisasjoner og ungdomsråd til å nominere årets barne- og ungdomskommune. Frist for innsending av forslag er 20. august.

Jeg er veldig spent på hvem som blir årets vinner, sier statsråd Laila Dåvøy. Vi har fått mange gode søknader og forslag de to første årene. Det er mange kommuner som gjør et godt arbeid for barn og ungdom. Jeg håper at vi også i år får mange gode søknader, sier statsråden.

Formålet med denne årlige utmerkelsen er å stimulere til enda bedre barne- og ungdomspolitikk i kommunene. Vinneren skal være en kommune som har utmerket seg ved å gjøre et spesielt godt arbeid for å bedre oppvekstmiljøet. Eidskog ble kåret til årets barne- og ungdomskommune i 2003, Bjugn i 2004.

En forutsetning for å nå opp er at kommunen har lagt vekt på et godt samspill lokalt, mellom ulike etater og tjenester, og mellom offentlig og frivillig sektor. Dialog med barne- og ungdomsmiljøene er spesielt viktig. Kommunen må kunne vise til resultater fra arbeidet med å gi barn og ungdom innflytelse.

Utnevning av Årets barne- og ungdomskommune 2005 skjer på den årlige konferansen om barne- og ungdomspolitikk på Hell 25. - 26. oktober i år.

Vedlagt følger invitasjonsbrevet som er sendt til kommunene, barne- og ungdomsorganisasjonene og til barne- og ungdomsråd og lignende innflytelsesorganer i kommuner og fylker.
Invitasjonsbrevet