Historisk arkiv

Styrking av oppvekstmiljøet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Barne- og familiedepartementet

Norsk Institutt for by- og regionsforskning (NIBR), har på oppdrag fra Barne- og familiedepartementet utarbeidet en eksempelsamling fra arbeidet i de åtte kommunene som deltok i Utviklingsprogram for styrking av oppvekstmiljøet i tre-årsperioden 2002-2004. (01.02.05)

Pressemelding

Nr.: 05010
Dato: 01.02.05

Ny rapport

Utviklingsprogram for styrking av oppvekstmiljøet

Norsk Institutt for by- og regionsforskning (NIBR), har på oppdrag fraBarne- og familiedepartementetutarbeidet en eksempelsamling fra arbeidet i de åtte kommunene som deltok i Utviklingsprogram for styrking av oppvekstmiljøet i tre-årsperioden 2002-2004.

- Eksempelsamlingen gir et spennende innblikk i det mangfoldet av tiltak og initiativ som er kommet i stand eller har blitt styrket og videreutviklet gjennom Utviklingsprogrammet. Jeg håper eksemplene som beskrives vil være lærerike og inspirerende for andre kommuner, sier Barne- og familieminister Laila Dåvøy

Rapporten markerer avslutningen på departementets samarbeid med disse åtte kommunene. I dag avholdes en oppstartsamling for ti nye kommuner som er valgt ut til å delta i Utviklingsprogrammet i perioden 2005-2007. De nye kommunene er Alta, Vågan, Kristiansund, Røros, Høyanger, Karmøy, Kragerø, Ål, Vestre Toten og Rælingen.

Utviklingsprogram for styrking av oppvekstmiljøet ble igangsatt av Barne- og familiedepartementet høsten 1998. Målet er å styrke og videreutvikle de lokale oppvekstmiljøene gjennom et bredt samarbeid mellom offentlige og frivillige krefter. I perioden 2002-2004 har kommunene Skedsmo, Fauske, Time, Nedre Eiker, Askim, Verdal, Kautokeino og Lillesand deltatt i programmet.

- Det ligger et potensiale for læring og utvikling i å samle et mangfold av kommuner på denne måten. Hver kommune har sitt unike bidrag inn i et felles prosjekt som dette. Målet er at vi skal lære noe, at dere skal lære noe og at andre skal lære av dere, sa statssekretær Hans Olav Syversen fra Barne- og familiedepartementet til de nye kommunene i Utviklingsprogrammet i dag.

Eksempelsamlingen er tilgjengelig på Barne- og familiedepartementets hjemmeside; Utviklingsprogram for styrking av oppvekstmiljøet og på NIBR sin hjemmeside; www.nibr.no