Historisk arkiv

Skolenes og barnehagenes håndtering av flodbølgekatastrofen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Barne- og familiedepartementet

Utdanningsdirektoratet har utarbeidet et rundskriv for håndtering av flodbølgekatastrofen. Barne- og familiedepartementet har inngått i dette arbeidet, og rundskrivet gir informasjon som også kan være nyttig for barnehagene. (02.01.05)

Skolenes og barnehagenes håndtering av flodbølgekatastrofen

Innledning

Første skoledag i 2005 blir meget spesiell. Den ufattelige flodbølgekatastrofen i Sørøst-Asia vil sette sitt preg på vår hverdag i lang tid fremover. Katastrofen opptar barn i Norge på mange måter. Gjennom media har barn fanget opp fortellinger og fakta, og gjennom samtaler og spørsmål er de på ulikt vis informert om tap og hjelpearbeid i området og her hjemme. Noen har mistet familie, venner og bekjente bosatt i katastrofeområdet.

Mange kommuner og skoler er i full gang med å forberede møtet med elevene. Dette skrivet er ment som et innspill og en hjelp til skolene i planleggingen av den første tiden. Dettes skrivet er utarbeidet i samarbeid med Sosial- og helsedirektoratet.

Barnehager kan stå overfor de samme typer utfordringer. Det er laget et eget veiledningsskriv for barnehager http://odin.dep.no/bfd

Fylkesmannen har det statlige forvaltningsansvaret på regionalt nivå både for skoler og barnehager.

Les resten av rundskrivet