Historisk arkiv

Forsvarsministeren besøker norske styrker i Afghanistan

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Kirgisistan var første stopp på forsvarsministerens besøksrunde til de norske styrkene i Afghanistan. Etter et møte med den Kirgisiske forsvarsministeren samt lederen for det kirgisiske sikkerhetsrådet, dro Krohn Devold til Manas-flyplassen utenfor Bishkek. Forsvarsministeren og den norske sjefen for den tre-nasjonale Herculesstyrken, oberstløytnant Aas.

Forsvarsministeren besøker norske styrker i Kirgisistan

Kirgisistan var første stopp på forsvarsministerens besøksrunde til de norske styrkene i Afghanistan. Etter et møte med den Kirgisiske forsvarsministeren samt lederen for det kirgisiske sikkerhetsrådet, dro Krohn Devold til Manas-flyplassen utenfor Bishkek.


Forsvarsministeren i samtale med norske offiserer stasjonert på Manas-flyplassen utenfor Bishkek.

Her ble forsvarsministeren tatt i mot av den norske kontingentsjefen, oberst Asak. Etter en omvisning på basen fikk forsvarsministeren en orientering fra den norske sjefen for det tre-nasjonale Hercules-samarbeidet, oberstløytnant Aas. Herculesstyrken er stasjonert på Manas-flyplassen i forbindelse med operasjon Enduring Freedom. I tillegg til Norge bidrar også Danmark og Nederland med fly.

Før Krohn Devold forlot Manas med kurs for Afghanistan hadde hun også et møte med den amerikanske stasjonssjefen på Manas, Brigader General Dwayne Lloyd.

VEDLEGG