Historisk arkiv

Forsvarsministeren til øvelse "White Angel" i Ishavet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

(04.09.2002) Forsvarsminister Kristin Krohn Devold besøker denne uken Svalbard, Bjørnøya og Hopen i forbindelse øvelse "White Angel". Øvelsen er et ledd i å gjøre personellet ved 330-skvadronen (Forsvarets redningshelikoptre) fra Banak kjent på Svalbard og i is-havet, og i stand til å utøve redningsoperasjoner.

Forsvarsministeren til øvelse "White Angel" i Ishavet

Forsvarsminister Kristin Krohn Devold besøker denne uken Svalbard, Bjørnøya og Hopen i forbindelse øvelse "White Angel". Øvelsen er et ledd i å gjøre personellet ved 330-skvadronen (Forsvarets redningshelikoptre) fra Banak kjent på Svalbard og i is-havet, og i stand til å utøve redningsoperasjoner.

Besøket ble innledet ved Værvarslingen for Nord-Norge (VNN) i Tromsø som har personell både på Hopen, Bjørnøya og Jan Mayen. Statsråden ble orientert om hvordan værdata fra VNN gjør Forsvaret i stand til å utføre redningsoperasjoner i de nordlige hav-områdene. Dette gjelder så vel Kystvakten med 337 helikopter-skvadronen fra Bardufoss og 330-skvadronen fra Banak.


Under toktet på Svalbard ble det også lagt inn et besøk til Stein P. Aasheim som sammen med kone og to skolebarn overvintrer på en fangsthytte i Austfjorden. Besøket inkluderte overlevering av en ny båtmotor til hjelp i forbindelse med fiske og fangst.

Etter besøket gikk toktet videre over Ny-Ålesund, Pyramiden og Barentsburg før retur til Longyearbyen.
Onsdag fortsetter øvelsen videre til Hopen og Bjørnøya.

VEDLEGG