Historisk arkiv

Statssekretær Gunnar Heløe til Kosovo

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

(07.10.2002) Statssekretær Gunnar Heløe i Forsvarsdepartementet, vil fra 8. til 10. oktober besøke Kosovo for å diskutere KFORs fremtidige organisering og oppgaver med representanter for ledelsen i KFOR og FNs operasjon i Kosovo, UNMIK. Heløe vil også møte de norske soldatene i Kosovo for å bli oppdatert om deres tjeneste og arbeidsforhold.

Pressemelding

Nr.: 50/2002
Dato: 07.10.02

Statssekretær Gunnar Heløe til Kosovo

Statssekretær Gunnar Heløe i Forsvarsdepartementet, vil fra 8. til 10. oktober besøke Kosovo for å diskutere KFORs fremtidige organisering og oppgaver med representanter for ledelsen i KFOR og FNs operasjon i Kosovo, UNMIK. Heløe vil også møte de norske soldatene i Kosovo for å bli oppdatert om deres tjeneste og arbeidsforhold.

Endringer i KFOR brigadestruktur og spørsmålet om ytterligere reduksjon i styrkenivå, vil være sentrale emner for samtalene med KFORs ledelse. Fokus for møtene med UNMIK vil være overordnede politiske og sosiale utviklingstrekk i Kosovo, med sikte på å oppnå optimal sivil-militær oppgavefordeling mellom UNMIK og KFOR.

Statssekretæren skal også møte representanter for de norske KFOR-soldatene for å danne seg et bredest mulig inntrykk av deres tjenestevilkår og av de bidragene de leverer til fred og sikkerhet i Kosovo.

For nærmere informasjon kontakt Rolf Kjos - mob. 92 02 24 71.