Historisk arkiv

Besøk fra forsvarsdepartementet i Singapore

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

(19.06.2003) Sjefen for vitenskap og utvikling i forsvarsdepartementet i Singapore, professor Lui Pao Chuen, besøkte 19 juni forsvarsminister Kristin Krohn Devold. Besøket var siste dag i et fire dagers langt besøk til Norge, et besøk som var initiert og tilrettelagt av Forsvarsbygg.

Besøk fra forsvarsdepartementet i Singapore

Sjefen for vitenskap og utvikling i forsvarsdepartementet i Singapore, professor Lui Pao Chuen, besøkte 19 juli forsvarsminister Kristin Krohn Devold. Besøket var siste dag i et fire dagers langt besøk til Norge, et besøk som var initiert og tilrettelagt av Forsvarsbygg.

Statsråden var i januar i år på offisielt besøk til Singapore hvor hun også overvar undertegningen av en samarbeidsavtale mellom Forsvarsbygg og Defence Science and Technology Agency i Singapore. Avtalen dreier seg om samarbeid innen områdene beskyttede anlegg og sikkerhet knyttet til undergrunnslagre. Avtalen fokuserer blant annet på mulighetene som ligger i å utnytte undergrunn til ammunisjonslagre og militære anlegg, områder som Forsvarsbygg har betydelig kompetanse på.

Statsråden pekte på flere områder hvor samarbeid mellom Singapore og Norge kan utvikles videre da begge land teknologisk ligger langt fremme. Singapore har flere av de samme utfordringer som Norge i transformasjonen sin militære styrker for å møte morgendagens krav.

Delegasjonen fra Singapore besøkte også Forsvarets forskningsinstitutt (FFI), NORSAR, Forsvarets Logistikkorganisasjon (FLO), Norwegian Battle Lab Experiment (NOBLE, på Bodø hovedflystasjon) og Norges Eksportråd.

Statsråden benyttet også anledningen til å minne om at Singapores forsvarsminister, dr. Tony Tan og hans planlagte etterfølger fra 1. august, viseadmiral Teo Chee Hean, har en stående invitasjon til å besøke Norge.