Historisk arkiv

Forberedelse til overtakelse av ISAF hovedkvarteret

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Statssekretær Gunnar Heløe og sjefen for det 1. tysk-nederlandske korps, generalløytnant Norbert van Heyst(17.01.03) Statssekretær Gunnar Heløe gjennomførte 16. januar et besøk til det 1. tysk-nederlandske korps i Münster, Tyskland. Foruten samtaler med korpsets sjef, den tyske generalløytnant Norbert van Heyst, var hovedhensikten med besøket å treffe den norske kontingenten ved korpset, bestående av syv offiserer.

Forberedelse til overtakelse av ISAF hovedkvarteret

(17.01.03) Statssekretær Gunnar Heløe gjennomførte 16. januar et besøk til det 1.tysk-nederlandske korps i Münster, Tyskland. Foruten samtaler med korpsets sjef, den tyske generalløytnant Norbert van Heyst, var hovedhensikten med besøket å treffe den norske kontingenten ved korpset, bestående av syv offiserer.

Korpset skal fra 10. februar overta ledelsen av hovedkvarteret til ISAF-styrken i Afghanistan i seks måneder. Flere av de norske offiserene skal overføres til Afghanistan i månedsskiftet januar-februar. Blant annet vil den norske obersten Ole Martin Hojem lede CIMIC (sivilt-militært samarbeid) enheten i ISAF. Foruten besøket i Münster gjennomfører Heløe samtaler med den tyske statssekretær Dr. Peter Eickenboom i Berlin 17. januar og besøker også Bundeswehr Führungskommando i Potsdam.