Historisk arkiv

Forsvarsministeren i Spania

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

(03.11.03) Forsvarsminister Kristin Krohn Devold har besøkt kadettene ved Sjøkrigsskolen om bord i Statsraad Lemkuhl, som er på tokt utenfor Spania. Planlagte møter bl.a. med den spanske forsvarsministeren måtte avlyses på grunn av storm.

Forsvarsministeren i Spania

(031103) Forsvarsminister Kristin Krohn Devold har besøkt kadettene ved Sjøkrigsskolen om bord i Statsraad Lemkuhl, som er på tokt utenfor Spania. Planlagte møter bl.a. med den spanske forsvarsministeren måtte avlyses på grunn av storm.

Kadettene ved Sjøkrigsskolen gjennomfører nå sitt årlige 10-ukerstokt med seilskipet Statsraad Lemkuhl. Toktet kombinerer utdanning i grunnleggende sjømannskap med klasseundervisning, forelesninger og ledertrening. Årets seilas går fra Bergen til Cartagena, Spania og retur til Bergen i begynnelsen av desember.

Forsvarminister Kristin Krohn Devold var invitert ombord onsdag 29. og torsdag 30. oktober for å oppleve kadettenes hverdag og holde forelesning om internasjonale operasjoner og modernisering av Forsvaret.

På vei inn til Cartagena natt til fredag 31. oktober, opplevde kadettene 10-årets verste storm med vindstyrke opp til 30 sekundmeter i kastene. Samtlige havner i området ble stengt og Statsraad Lemkuhl måtte forbli i åpent hav ett ekstra døgn til sent fredag kveld, i påvente av bedre vær.

Kristin Krohn Devold hadde fredag en avtale om bilaterale samtaler med sin spanske kollega, forsvarsminister Trillo. Senere skulle hun bl. a. møte representanter fra det spanske verftet Izar som bygger de nye norske fregattene. Grunnet stormen ble det i stedet en ufrivillig ekstra dag i åpent hav, der kadettene fikk erfare spanskekysten fra sin mest krevende side.