Historisk arkiv

Norsk forsvarsindustri med salgsfremstøt i Singapore

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Forsvarsminister Kristin Krohn Devold inspiserer singaporeansk æresgarde (09.01.03) Forsvarsminister Kristin Krohn Devold åpnet i dag en teknologikonferanse under sitt offisielle besøk til Singapore. Forsvarsbygg og norsk industri har spesialisert seg på bygging av underjordiske installasjoner, blant annet ammunisjonslagre. Dette er et svært aktuelt tema i Singapore på grunn av landets begrensede areal.

Norsk forsvarsindustri med salgsfremstøt i Singapore

(09.01.03) Forsvarsminister Kristin Krohn Devold åpnet i dag en teknologikonferanse under sitt offisielle besøk til Singapore. Forsvarsbygg og norsk industri har spesialisert seg på bygging av underjordiske installasjoner, blant annet ammunisjonslagre. Dette er et svært aktuelt tema i Singapore på grunn av landets begrensede areal.


Forsvarsministeren åpner teknologikonferanse

Forsvarsministeren var invitert av Singapores forsvarsminister og visestatsminister, Tony Tan, til samtaler om forsvarsprosjekter av felles interesse. Samtalene dreide seg i første rekke om prosjekter for norsk forsvarsindustri, men også kampen mot terror ble diskutert.

I sin åpningstale sa den norske forsvarsministeren blant annet: "Norge legger stor vekt på sitt forhold til Singapore. Mer enn 100 norske bedrifter har etablert seg her, og Singapore har den største konsentrasjonen av norske forretningsinteresser utenfor Norge. I tillegg til det meget aktive norske forretningslivet her i Singapore, gleder det meg også å se det betydelige forskningssamarbeidet mellom våre to nasjoner. Jeg håper at vi kan styrke disse båndene ytterligere i tiden fremover.

Singapore er en viktig aktør i spørsmålet om regional sikkerhet i Sør-Øst Asia. Landet fremstår som en stabil og troverdig partner for alle som søker å opprettholde Sør-Øst Asia som en fredelig region. Singapore bidrar aktivt til dette både gjennom å opprettholde et moderne og troverdig forsvar, og gjennom landets innsats for tillitskapende arbeid, samarbeid og dialog i regionen."