Historisk arkiv

Forsvarsministeren på patrulje i Kabul

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

(02.11.04) Forsvarsminister Kristin Krohn Devold innledet mandag sitt besøk hos norske styrker i Afghanistan. Besøket startet med patrulje i Kabuls gater og besøk hos president Hamid Karzai.

Forsvarsministeren på patrulje i Kabul

Forsvarsminister Kristin Krohn Devold innledet mandag sitt besøk hos norske styrker i Afghanistan. Besøket startet med patrulje i Kabuls gater og besøk hos president Hamid Karzai.

Karazai ed.jpg alt:Foto: Stine W. Skjæret

Forsvarsministeren fikk et godt inntrykk av hvordan de norske styrkene jobber og hvilken hverdag som møter dem i Kabul. Med major Trond Haande, sjef for Kavalerieskadronen, som guide fikk statsråden et inntrykk av kontrastene i byen ved å kjøre gjennom alt fra ambassadestrøk til slumområder og flyktningleir. I ”apotekergata” i et av politidistriktene de norske soldatene har ansvaret for, gikk forsvarsministeren fotpatrulje sammen med troppssjef løytnant Robin og hans soldater.

Kvelden ble brukt til samtaler med president Hamid Karzai, i presidentpalasset i Kabul sentrum. Presidenten takket forsvarsministeren for den norske støtten til afghanske myndigheter og de to diskuterte det nylig overståtte presidentvalget.