Historisk arkiv

Forsvarsministeren besøker skipsbedrifter

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

(06.09.05) Forsvarsminister Kristin Krohn Devold besøkte i går Remøy Management AS og Remøy Shipping AS i Herøy kommune. Forsvaret har inngått avtale om leie av i alt fem kystvaktfartøy fra de to selskapene.

Forsvarsministeren besøker skipsbedrifter

(06.09.05) Forsvarsminister Kristin Krohn Devold besøkte i går Remøy Management AS og Remøy Shipping AS i Herøy kommune. Forsvaret har inngått avtale om leie av i alt fem kystvaktfartøy fra de to selskapene. Forsvaret har også kontrakt med Remøy Shipping AS om leie av de to kystvaktfartøyene KV Ålesund og KV Harstad.

Foto: KV ålesund

- Samarbeidet med bedriftene på Herøy bidrar til en betydelig modernisering av Kystvakten og er et godt eksempel på offentlig privat samarbeid. Dette hadde ikke vært mulig uten omstillingen av Forsvaret som blant annet har muliggjort overføring av midler fra drift til investeringer, sier forsvarsministeren i en kommentar.

Statsråden avsluttet sitt opphold på Sunnmøre med et kort besøk til Myklebust Verft AS. Et verft tilhørende Kleven Gruppen.

Forsvarsministeren sammen med ordføreren i Herøy, Arnulf Goksøyr (nr.2 fra venstre) og representanter fra Myklebust Verfts AS