Historisk arkiv

KV "Harstad" døpes i dag

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

(28.01.05) Kystvaktens nyeste fartøy, KV «Harstad» døpes i dag i Ålesund. Leder av Stortingets forsvarskomité, Marit Nybakk, er gudmor.

KV "Harstad" døpes i dag

Kystvaktens nyeste fartøy, KV «Harstad» døpes i dag i Ålesund. Leder av Stortingets forsvarskomité, Marit Nybakk, er gudmor.

KV «Harstad» innleder starten på et betydelig utskiftings- og moderniseringsprogram av Kystvakten. Fartøyet er designet av Rolls-Royce Marine as for å utføre generelle kystvaktoppdrag som suverenitetshevdelse, bistand til politiet, fiskeri- og tolloppsyn og andre oppdrag i henhold til Lov om Kystvakten. I tillegg er det bygd etter særskilte spesifikasjoner for å kunne utføre redningsoppdrag for havarerte undervannsbåter. Fartøyet har god oljevernkapasitet og inngår i den statlige slepebåtberedskapen langs kysten av Nord-Norge.

Fartøyet er 83 meter langt, har en bredde på 15,5 meter, en toppfart på over 18 knop med en besetning på 20 personer. Fartøyet inngår i normal kystvaktpatrulje i nordområdene, og blir en del av Kystvaktskvadron Nords flåte med base på Sortland. KV «Harstad» settes inn i ordinær patrulje i begynnelsen av februar.

Fartøyet er bygd av Søviknes verft, et selskap i Aker Brattvaag gruppen, eies av Remøy Shipping og er innleid av Kystvakten for en periode på 10 år.

Les mer om saken på Forsvarsnett.